- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק רע"א 1285/04
|
רע"א בית המשפט העליון בירושלים |
1285-04
14.4.2004 |
|
בפני : יעקב טירקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שמואל לוי |
: 1. סלע טוביה 2. ישראל רמון |
| החלטה | |
1. המשיב נקט הליכי הוצאה לפועל נגד המבקש בלשכת ההוצאה לפועל בעכו, לביצוע פסק דין כספי שניתן נגד המבקש. ראש ההוצאה לפועל (כבוד הרשם א' אוחיון), בהחלטתו מיום 9.12.03, הורה להפחית את התשלום החודשי בו חוייב המבקש לפרוע את החוב הפסוק, מסך של 150 ש"ח לסך של 100 ש"ח לחודש. המבקש ביקש להרשות לו לערער על החלטת ראש ההוצאה לפועל בפני בית המשפט המחוזי בחיפה. המבקש טען כי לאור מצבו הכלכלי הקשה ובהתחשב במצבו הבריאותי הרעוע ראוי היה לבטל את החיוב החודשי לחלוטין או להפחיתו עד למינימום האפשרי. כמו כן העלה המבקש טענות התוקפות את פסק הדין הכספי שניתן כנגדו.
בית המשפט המחוזי (כבוד השופט יצחק כהן), בהחלטתו מיום 1.1.04, דחה את הבקשה להרשות ערעור. המבקש ביקש להרשות לו לערער על ההחלטה.
2. דין הבקשה להרשות ערעור להידחות. העיון בבקשה מראה שכל טענותיו של המבקש בבקשתו להרשות לו לערער מעוגנות בעובדותיה המיוחדות של הפרשה הנידונה וכי אין הן מעוררות שאלה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מדלת אמותיה של הפרשה (רע"א 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור (הדר חיפה) בע"מ פ"ד לו(3) 123). לפיכך אין מקום לחזור ולדון בעניין בערכאה שלישית.
גם לעיצומו של עניין לא מצאתי מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי. המבקש סמך את טענותיו על מצבו הכלכלי הקשה ומצב בריאותו הרעוע. טענות אלה נבחנו על ידי ראש ההוצאה לפועל שקבע מה שקבע אחרי שהמבקש נחקר לפניו על יכולתו. גם טענותיו של המבקש התוקפות את פסק הדין שהטיל עליו את החיוב הכספי דינן להידחות, שכן הדרך הנכונה לתקוף את פסק הדין היא בהליך של ערעור על פסק הדין עצמו, ולא במסגרת הליכי ההוצאה לפועל.
3. הבקשה להרשות ערעור נדחית.
ניתנה היום, כ"ג בניסן תשס"ד (14.4.04).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
